Home  |  Wie  |  Aanbod  |  Inspiratie  |  Boeken  |  Links  |  Contact

Maria Grijpma (1959)

Ik hou van de magie van het leven, mensen met heel veel aandacht en liefde begeleiden en verplegen en ook van zingen.
Ik ben gefascineerd door mogelijkheden, door momenten van klein geluk, door stilte en klanken, door buiten zijn.
Ik hou van het strand en de zee van Texel, de hoge bergen van de Himalaya in Nepal, mijn nu volwassen kinderen, mijn man Joop, mijn lieve kleine kleinzoon Nikolai én gemberthee met melk en chocoladecake.


Wat heb ik gedaan?
Ik werk al lang in de gezondheidszorg en het onderwijs.
Ik ben de laatste jaren verpleegkundige in de terminale thuiszorg.
Ik schreef met Inge Jager 'Handboek voor klein geluk' (2012) en 'Klein geluk voor de mantelzorger' (2016). We geven workshops en trainingen via mantelzorgorganisaties en gemeenten in Nederland en Vlaanderen.

Sinds het najaar van 1995 volgde ik allerlei trainingen op het gebied van communicatie, schrijven, zelfonderzoek/mindfulness, emotioneel lichaamswerk, ritueelbegeleiding, meditatie, mantra’s zingen met een Indiaas orgeltje en veel vrouwengroepen. Ik heb diverse looptochten en stilteretraites begeleid in Nepal en India, oa met Marion van de Voorde.

Wat heb ik te bieden?
Mooie Morgen geeft inspiratie.

1. Terminale thuiszorg/verpleging: ik ben A-verpleegkundige en werk bij mensen thuis (ZZP) via hun PGB of particulier.

2. Met mijn vriendin Inge Jager schreef ik 'Handboek voor klein geluk' dat vanaf 8 maart 2012 verkrijgbaar is. De 6e druk is in maart 2016 uitgekomen. (10.000 ex. verkocht)
Ons 2e boek is in november 2016 verschenen en heet 'Klein geluk voor de mantelzorger', bijna 20.000 ex verkocht binnen twee jaar. Zie www.kleingeluk.nu voor alle informatie over beide boeken en activiteiten/workshops/trainingen.

3. Nepal... ik ben verliefd op dit mooie land en was zo gelukkig om 6x in de hoge Himalaya te zwerven. Ik kan je in aanraking brengen met een goede gids.

Inspiratie via de boekenlijst, de bruikbare links op internet en boeken over Klein Geluk.