Home  |  Wie  |  Aanbod  |  Inspiratie  |  Boeken  |  Links  |  Contact

Aanbod aktiviteiten
Boeken en workshops 'klein geluk'
Individuele inspiratie
Ik hou van Nepal!


 Boeken en workshops 'klein geluk'
Uit onderzoek blijkt dat 40% van de factoren die bepalen hoe gelukkig je je voelt, je zelf in de hand hebt. Goed voor jezelf zorgen is noodzakelijk. Deze boeken over Klein Geluk helpen je daarbij.

 • 'Klein geluk voor de zorg' (okt. 2021) is een schitterend cadeau-boek voor zorgprofessionals met een voorwoord van Diederik Gommers. Teun Toebes, Sabine Uitslag, Sander de Hosson, Malaika Fuchs, Eefje van Keeken en vele andere zorgprofessionals delen hun tips om niet overbelast te raken.
  Met dit boek is het drieluik compleet: alle partijen in de driehoek mantelzorger-clint-zorgprofessional, hebben een eigen boek. Elk van de drie is een onmisbare gids om goed voor jezelf te zorgen. Zo kan er optimaal samengewerkt worden, want iedereen is veerkrachtig en gezond.
 • 'Klein geluk als je ziek bent' (2020) is een gids in toegankelijke taal om goed voor jezelf te zorgen als je een kleine of grotere aandoening hebt. Dit boek helpt je om je eigen regie op te pakken ondanks tegenslag. Het is het 1e leefstijlboek in Nederland, dat gebaseerd is op de 6 pijlers van Positieve Gezondheid, met een voorwoord van Machteld Huber zelf. Het slaat de brug tussen theorie en praktijk. Informatie Positieve Gezondheid: www.iph.nl .
 • 'Klein geluk voor de mantelzorger' (2016, herziene druk 2022) is bedoeld voor de grote groep mensen die mantelzorgtaken uitvoeren. (33% van de volwassen bevolking, zon 5 miljoen mensen)
  Met deze praktische en inspirerende gids worden mantelzorgers uitgenodigd om gebruik te maken van alle mogelijkheden die voor hen beschikbaar zijn, zodat zij veerkrachtig aan het roer blijven staan van hun eigen leven. Ruim 40.000 ex. zijn er in totaal al verspreid, o.a. door veel gemeenten.    
  2022: 12e druk, nu ook geheel gebaseerd op het spinnenweb van Positieve Gezondheid.
 • In Vlaanderen kwam dit mantelzorgboek ook uit, met een eigen versie. 'Klein geluk voor de mantelzorger in Vlaanderen', 2018. Prettig gewerkt met de mensen van Samana.
 • Ons 1e boek was 'Handboek voor klein geluk' (2012). Een boek voor vrouwen, met recepten voor je hart en je ziel.
  Je kunt hier aan de hand van een lijst met behoeftes, inspiratie zoeken om in jouw leven klein geluk te brengen. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan Vrolijkheid, Rust, Kracht of Passie?
  Zoek en vind suggesties over bijvoorbeeld lachen, een eigen plek inrichten, ademen, smartlappen schrijven, lentebollen in huis halen, klank geven, met aandacht aanraken, mediteren of zwerven aan zee.
  Lisette Thooft schreef het voorwoord. Het CPNB heeft in november 2012 'Handboek voor klein geluk' genomineerd voor 'Beste spirituele titel van 2012'.
  2020: 6e druk, 10.000 exemplaren verkocht.Veel meer informatie: www.kleingeluk.nu
  
Plaats: Workshop/lezing Klein Geluk: vrolijk en inspirerend, met oefeningen uit de boeken.
Bijvooorbeeld voor mantelzorgers, (chronisch) zieken, vrijwilligers, zorgprofessionals, vrouwenorganisaties.
www.kleingeluk.nu
Kosten: 'Klein geluk voor de zorg': 12,50 (gebonden)
'Klein geluk als je ziek bent' 18,50 en 'Klein geluk voor de mantelzorger' 20,00 (allebei gebonden)
'Handboek voor klein geluk': 14,95 (paperback)

Data/Tijd: Grote aantallen boeken, volgens staffel bij de uitgever: mschrijvers@vbku.nl
Workshops: zie www.kleingeluk.nu bij Agenda
www.kleingeluk.nu
 Individuele inspiratie
Ben je mantelzorger, heb je een (chronische) aandoening of ben je zorgprofessional?
Zit je op de n of andere manier een beetje klem?
Heb je inspiratie nodig om beter voor jezelf te zorgen of om je clint(en) hierin te ondersteunen?
Wil je sparren met mij en k nog met 3 boeken naar huis?

Je bent erg welkom voor een gesprek! Samen kijken we m.b.v. het spinnenweb van Positieve Gezondheid naar mogelijkheden, die passen bij jou of je clint. Dit kan life aan de keukentafel of tijdens een wandeling. Maar bellen of skypen kan net zo goed.
Plaats: Waalre of thuis.
Aan de keukentafel, wandeling, telefoongesprek of skype.
Kosten: 3 boeken naar keus, plus eventuele portokosten
max. 1,5 uur
Data/Tijd: in overleg Ik hou van Nepal!
Alles anders na de aardbeving april 2015 en Corona in 2020-2022

Alle vrolijke teksten over de prachtige trekkings die je in Nepal kunt maken, heb ik voorlopig weg gehaald. 6x trok ik door de Himalaya, met Kamal, mijn zoon Jan Willem en 4x met groepen vrouwen.
Sweet memories. Alles wat we met elkaar opgebouwd hadden, ligt nu stil.
Mijn lieve gids Kamal en zijn familie, vrienden en landgenoten hebben het zwaar. Dit land met vriendelijke mensen, gastvrije lodges, hoge witte Himalaya-toppen heeft heel hard toeristen nodig en die zijn er helaas veel te weinig, door de aardbeving in 2015 en nu weer door de Corona-beperkingen.
De regering daar doet niets, lang leve onze vangnetten hier!
Kamal Sunuwar is nu afhankelijk van onze hulp en dat is niet fijn.

We steunen een kleine groep kansarme kinderen met schoolgeld, zodat ze een basisopleiding hebben. Ook de 2 kinderen van Kamal, die nu 14 en 18 jaar oud zijn.
Via de Stichting Helpende Hand kun je meedoen.

Helpende Hand steun je door een donatie over te maken op bankrekeningnummer Stichting Helpende Hand Almere: NL68 TRIO 0197 60 10 06. Graag bij je donatie het volgende vermelden: donation for school-children.
Helpende Hand heeft de ANBI- status ( Algemeen Nut Beogende Instelling) en dat betekent dat giften fiscaal aftrekbaar zijn.
Je kunt alle ontwikkelingen volgen via http://www.facebook.com/helpendehandvoornepal
Jaarverslag: http://www.fonte-trainingen.nl/stichting-helpende-hand.html
Plaats: Nepal/Kathmandu
Kosten: Donaties op bankrekeningnummer Stichting Helpende Hand Almere: NL68 TRIO 0197 60 10 06. Graag bij je donatie het volgende vermelden: donation for school-children.
Helpende Hand heeft de ANBI- status.