Home  |  Wie  |  Aanbod  |  Inspiratie  |  Boeken  |  Links  |  Contact

Aanbod aktiviteiten
Boeken en workshops 'klein geluk'
Individuele inspiratie
Ik hou van Nepal!


 Boeken en workshops 'klein geluk'
Uit onderzoek blijkt dat 40% van de factoren die bepalen hoe gelukkig je je voelt, je zelf in de hand hebt. Goed voor jezelf zorgen is noodzakelijk. Deze boeken over Klein Geluk helpen je daarbij.

 • 'Klein geluk voor de zorg' (okt. 2021) is een schitterend cadeau-boek voor zorgprofessionals met een voorwoord van Diederik Gommers. Teun Toebes, Sabine Uitslag, Sander de Hosson, Malaika Fuchs, Eefje van Keeken en vele andere zorgprofessionals delen hun tips om niet overbelast te raken.
  Met dit boek is het drieluik compleet: alle partijen in de driehoek mantelzorger-cliënt-zorgprofessional, hebben een eigen boek. Elk van de drie is een onmisbare gids om goed voor jezelf te zorgen. Zo kan er optimaal samengewerkt worden, want iedereen is veerkrachtig en gezond.
 • 'Klein geluk als je ziek bent' (2020) is een gids in toegankelijke taal om goed voor jezelf te zorgen als je een kleine of grotere aandoening hebt. Dit boek helpt je om je eigen regie op te pakken ondanks tegenslag. Het is het 1e leefstijlboek in Nederland, dat gebaseerd is op de 6 pijlers van Positieve Gezondheid, met een voorwoord van Machteld Huber zelf. Het slaat de brug tussen theorie en praktijk. Informatie Positieve Gezondheid: www.iph.nl .
 • 'Klein geluk voor de mantelzorger' (2016, herziene druk 2022) is bedoeld voor de grote groep mensen die mantelzorgtaken uitvoeren. (33% van de volwassen bevolking, zo’n 5 miljoen mensen)
  Met deze praktische en inspirerende gids worden mantelzorgers uitgenodigd om gebruik te maken van alle mogelijkheden die voor hen beschikbaar zijn, zodat zij veerkrachtig aan het roer blijven staan van hun eigen leven. Ruim 40.000 ex. zijn er in totaal al verspreid, o.a. door veel gemeenten.    
  2022: 12e druk, nu ook geheel gebaseerd op het spinnenweb van Positieve Gezondheid.
 • In Vlaanderen kwam dit mantelzorgboek ook uit, met een eigen versie. 'Klein geluk voor de mantelzorger in Vlaanderen', 2018. Prettig gewerkt met de mensen van Samana.
 • Ons 1e boek was 'Handboek voor klein geluk' (2012). Een boek voor vrouwen, met recepten voor je hart en je ziel.
  Je kunt hier aan de hand van een lijst met behoeftes, inspiratie zoeken om in jouw leven klein geluk te brengen. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan Vrolijkheid, Rust, Kracht of Passie?
  Zoek en vind suggesties over bijvoorbeeld lachen, een eigen plek inrichten, ademen, smartlappen schrijven, lentebollen in huis halen, klank geven, met aandacht aanraken, mediteren of zwerven aan zee.
  Lisette Thooft schreef het voorwoord. Het CPNB heeft in november 2012 'Handboek voor klein geluk' genomineerd voor 'Beste spirituele titel van 2012'.
  2020: 6e druk, 10.000 exemplaren verkocht.Veel meer informatie: www.kleingeluk.nu
  
Plaats: Workshop/lezing Klein Geluk: vrolijk en inspirerend, met oefeningen uit de boeken.
Bijvooorbeeld voor mantelzorgers, (chronisch) zieken, vrijwilligers, zorgprofessionals, vrouwenorganisaties.
www.kleingeluk.nu
Kosten: 'Klein geluk voor de zorg': 12,50 (gebonden)
'Klein geluk als je ziek bent' 18,50 en 'Klein geluk voor de mantelzorger' 20,00 (allebei gebonden)
'Handboek voor klein geluk': 14,95 (paperback)

Data/Tijd: Grote aantallen boeken, volgens staffel bij de uitgever: mschrijvers@vbku.nl
Workshops: zie www.kleingeluk.nu bij Agenda
www.kleingeluk.nu
 Individuele inspiratie
Ben je mantelzorger, heb je een (chronische) aandoening of ben je zorgprofessional?
Zit je op de één of andere manier een beetje klem?
Heb je inspiratie nodig om beter voor jezelf te zorgen of om je cliënt(en) hierin te ondersteunen?
Wil je sparren met mij en óók nog met 3 boeken naar huis?

Je bent erg welkom voor een gesprek! Samen kijken we m.b.v. het spinnenweb van Positieve Gezondheid naar mogelijkheden, die passen bij jou of je cliënt. Dit kan life aan de keukentafel of tijdens een wandeling. Maar bellen of skypen kan net zo goed.
Plaats: Waalre of thuis.
Aan de keukentafel, wandeling, telefoongesprek of skype.
Kosten: 3 boeken naar keus, plus eventuele portokosten
max. 1,5 uur
Data/Tijd: in overleg Ik hou van Nepal!
Ik was zo gelukkig om 6x in Nepal te zijn, de eerste keer vlak na mijn scheiding, ik was 36 jaar. Met HTWandelreizen in een groep de Annapurna Round, wat een tocht! Ik was nog nooit in de bergen geweest en ik liep als een berggeit voorop. Het was zo vertrouwd, ik was thuis. Die reis heeft grote gevolgen gehad voor mijn ontwikkeling.
Daarna ging ik pas terug toen mijn zoon 15 jaar was en liep te versloffen op de middelbare school. Samen naar Langtang, 3 weken hoog in de Himalaya, voor het eerst met de gids Kamal. Het was waanzinnig. Mijn zoon vond zichzelf en ik dacht: Hier moet ik ook met vrouwen lopen!
Daarna ben ik nog 4x terug geweest met groepen vrouwen en trainers en de trouwe ondersteuning van Kamal Sunuwar, die mij later geadopteerd heeft als zijn mamu=moeder. Annapurna Basecamp, Mount Everest Basecamp, Langtang Helambu…maanden van mijn leven liep ik met Kamal berg op, berg af.
Zoveel vrouwen begeleid op een loopretraite, zoveel sweet memories.
.......
“Wandelingen tussen de 4 en 10 uur. Eindeloos lopen, lopen, lopen. Pauzes met dagboek en ‘gingertea’ en weer verder. Berg op, berg af. Stenen, klauteren, zwarte harige yaks, terrassen met tarwe en rijst, kleine blote bruine billetjes en daarboven een rattig mutsje, smalle paadjes met piepkleine blauwe bloemetjes tussen het afval, dennenbossen, loofbossen, wilde grijze apen.
Jungle met honderden varens, stupa's, stenen leggen aan een bulderende rivier, lachen als we elkaars haren wassen met een ’bucket hot water’ op 3700 meter hoog terwijl de plaatselijke bevolking welwillend toekijkt, een ‘weddingparty’ bovenop een heuvel met grote pannen dampende bonen, een oude tibetaan wekt ons medelijden met zijn kapotte schoenen en krijgt honderden roepies, zingen, ‘om mani padme hum’, goed slapen, slecht slapen, iedereen missen en niemand missen.
Een peuter zwaait met een kapmes zo groot als zijn arm, mantra's zingen met een tandeloze oude vrouw, hand in hand.
Kamal! Onze trouwe gids die overal en nergens is, stralend met een takkenbos op zijn hoofd en zijn groene t-shirt. Stenen, nog meer stenen. Dalen met een zere knie, stijgen met een zere enkel. Een groot vuur bij het afscheid en kinderliedjes op een plein.
‘Dindabaath’ Nepal, ik ben zo verliefd op jou.”

Wie neemt het stokje over nu ik dit fysiek niet meer kan? Foto’s, contacten, ideeën en een supertrouwe gids in de aanbieding.
Mail me via info@mooiemorgen.nl
Of boek rechtstreeks met je vrienden een trekking via Kamal, sunuwark2013@gmail.com Als je zegt dat je komt via zijn mamu, krijg je een VIP-behandeling.

We steunen ook een kleine groep kansarme kinderen met schoolgeld, zodat ze een basisopleiding hebben. Ook de 2 kinderen van Kamal, die nu 16 en 19 jaar oud zijn.
Via de Stichting Helpende Hand kun je meedoen.

Helpende Hand steun je door een donatie over te maken op bankrekeningnummer Stichting Helpende Hand Almere: NL68 TRIO 0197 60 10 06. Graag bij je donatie het volgende vermelden: donation for school-children.
Helpende Hand heeft de ANBI- status ( Algemeen Nut Beogende Instelling) en dat betekent dat giften fiscaal aftrekbaar zijn.
Plaats: Nepal/Kathmandu
Kosten: Donaties op bankrekeningnummer Stichting Helpende Hand Almere: NL68 TRIO 0197 60 10 06. Graag bij je donatie het volgende vermelden: donation for school-children.
Helpende Hand heeft de ANBI- status.
Data/Tijd: Zelf op pad met Kamal?! Neem contact met hem op en maak de reis van je dromen.