Home  |  Wie  |  Aanbod  |  Inspiratie  |  Boeken  |  Links  |  Contact

De verslaving voorbij
Verslaafd zijn aan iets geeft ook stress...En je hiervan bevrijden geeft rust.
Dit stukje gaat niet over mij, denk je misschien direct. Dat dacht ik ook, maar de laatste weken gaan er weer nieuwe luiken open. Zijn naam is Jan Geurtz. Zijn boek heet De verslaving voorbij. Zijn woorden hakken erin en voor de dapperen onder ons, is het zelfonderzoek dat hij in gang brengt, nogal heftig. Maar ook een avontuur! Een ontdekkingsreis door onbekende delen van je ziel en zicht op nieuwe horizonnen.
Jan schrijft voor de verslaafde aan roken, eten, pillen, aandacht, sex, alcohol, gokken en drugs. Ook voor mensen met dwangmatige handelingen waar ze niet vanaf komen, zoals televisie kijken, computerspelletjes, internet. Hij heeft een uiterst simpele methode die een uitweg biedt naar vrijheid en onafhankelijkheid en hij schrijft op een makkelijk toegankelijke manier, zonder te moraliseren.
"Dat koop ik voor mijn man, broer, ouders, vriendin of buurvrouw!" denk je misschien. Bingo! Deze reactie is typerend voor degene die relatie-verslaafd is, degene die altijd maar bezig is met de ander in plaats van met zichzelf.
Deze verslaving ontstaat als de afhankelijkheid van de ene partner dient ter geruststelling van de verlatingsangst van de andere partner, en andersom. Ooit ontstaan in de kindertijd en nog steeds actief binnen huidige relaties. Zucht...hoe herkenbaar allemaal. En de gevolgen kennen we ook: de veiligheid wordt een kooi, omdat vrijheid en zelfexpressie beknot worden.

Herken je iets? Voel je je ook regelmatig bekneld door je eigen verslaving of die van een ander? Wil je in korte tijd leren over jezelf en in een spiegel kijken die je iets laat zien dat je eerder nog niet kon of wilde?
Lees dat boek maar of kijk op zijn site: www.jangeurtz.nl