Home  |  Wie  |  Aanbod  |  Inspiratie  |  Boeken  |  Links  |  Contact


Klein geluk voor de mantelzorger-Maria Grijpma en Inge Jager
Een boek vol inspiratie voor mantelzorgers. Zorg goed voor jezelf! Dan raak je niet overbelast en zorg je daarna weer beter voor een ander. Zie www.kleingeluk.nu  
Ontwaken- Shakti Gawain
Voor elke dag van het jaar een korte overpeinzing, een boodschap, een affirmatie. Liefdevol, eerlijk en inspirerend. Mijn oude vader leest hier bv elke dag in en vindt troost, na de dood van mijn moeder.
Handboek Meditatief Ontspannen-Jon Kabat-Zinn
Een effectief trainingsprogramma meditatie-mindfulness van 8 weken voor het bestrijden van angst, pijn en stress. Dit programma wordt met groot succes aangeboden op stress-poliklinieken in ziekenhuizen in Amerika, oa in Massachusetts. Een zelfhulpboek dat ik van harte kan aanbevelen.
Hoog sensitieve personen - Elaine N. Aron
Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt? 1 op de 5 mensen is hoogsensitief en we rennen maar door. Een doe-het-zelf-boek dat je rust zal geven als je tot deze categorie behoort.
Overgave en strijd - Ken Wilber
Man en vrouw schrijven samen nav ongeneeslijke ziekte van de vrouw. Zoveel eerlijkheid en overgave aan het proces van doodgaan. Een liefdevolle toepassing van allerlei meditatie-methodes onder andere uit het Tibetaanse Boek van Leven en Sterven.
Vrede begint bij jezelf - Thich Nhat Hanh
Mooi boek, heel toegankelijk. Het beschrijft het belang van goed voor jezelf zorgen voor je de buitenwereld weer ingaat. Verder uitleg van zijn beroemde loop- en zitmeditatie.
De boekenapotheek aan de Seine-Nina George
Een hartverwarmend boek om weer en weer te lezen. Over verlies, Frankrijk, tederheid, boeken, avontuur, moed en een nieuw begin. Lang leve de Jean Perdu in onszelf.
De ontembare vrouw - Clarissa Pinkola Estes
Een gezonde vrouw heeft veel weg van een wolf: zij is robuust, vol levenskracht, levenschenkend, zich bewust van haar territorium, inventief, loyaal, zwervend. Maar raakt een vrouw gescheiden van haar wilde natuur, dan wordt ze schraal, zwak, schimmig en spookachtig.
Verplichte kost voor iedere vrouw die last heeft van stagnatie en verveling, want dit zijn meeslepende verhalen, sprookjes en mythen die ons moed geven, inspireren en steunen.