Home  |  Wie  |  Aanbod  |  Inspiratie  |  Boeken  |  Links  |  Contact


Handboek voor klein geluk-Maria Grijpma en Inge Jager
Een boek vol inspiratie, eenvoud en magie. Zorg veel beter voor jezelf met behulp van 85 recepten voor hart en ziel. Dan zorg je daarna weer beter voor een ander. Zie www.handboekvoorkleingeluk.nl
Ontwaken- Shakti Gawain
Voor elke dag van het jaar een korte overpeinzing, een boodschap, een affirmatie. Liefdevol, eerlijk en inspirerend. Mijn oude vader leest hier bv elke dag in en vindt troost, na de dood van mijn moeder.
Handboek Meditatief Ontspannen-Jon Kabat-Zinn
Een effectief trainingsprogramma meditatie-mindfulness van 8 weken voor het bestrijden van angst, pijn en stress. Dit programma wordt met groot succes aangeboden op stress-poliklinieken in ziekenhuizen in Amerika, oa in Massachusetts. Een zelfhulpboek dat ik van harte kan aanbevelen.
Hoog sensitieve personen - Elaine N. Aron
Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt? 1 op de 5 mensen is hoogsensitief en we rennen maar door. Een doe-het-zelf-boek dat je rust zal geven als je tot deze categorie behoort.
Heel je hart - Deepak Chopra
Miljoenen mensen lijden aan hart- en vaatziekten. Een gehaaste leefstijl, spanningen, slechte eetgewoonten en te veel roken en drinken dragen hiertoe bij. In dit boek laat Deepak Chopra de lezers zien hoe zij de risicofactoren van een hartkwaal kunnen verminderen door dieet, lichaamsbeweging, meditatie en gerichte aandacht.
Overgave en strijd - Ken Wilber
Man en vrouw schrijven samen nav ongeneeslijke ziekte van de vrouw. Zoveel eerlijkheid en overgave aan het proces van doodgaan. Een liefdevolle toepassing van allerlei meditatie-methodes onder andere uit het Tibetaanse Boek van Leven en Sterven.
Bevrijd door liefde- Jan Geurtz
Hoe kun je relatieperikelen gebruiken voor spirituele groei? Aanrader als je niet te flauw bent om jezelf aan te pakken.
Vrede begint bij jezelf - Thich Nhat Hanh
Mooi boek, heel toegankelijk. Het beschrijft het belang van goed voor jezelf zorgen voor je de buitenwereld weer ingaat. Verder uitleg van zijn beroemde loop- en zitmeditatie.
Een nieuwe aarde - Eckhart Tolle
Eckhart Tolle is een van de meest prominente sprekers wereldwijd op het gebied van verlichting en bewustzijn. Dit boek is een weg om te veranderen: Het wordt stil. Het is goed zoals het nu is.
Stilte als antwoord-Sara Maitland
Sara schrijft over de stilte bij de nachtvoedingen van haar dochter, over stilte na seks, stilte als troost en stilte als verzet, "een weigering de sociale arena te betreden'. Daarnaast een mooie collectie verhalen over eenzamen, zij die zich vrijwillig terugtrekken zoals solozeilers, kluizenaars, poolreizigers en bergbeklimmers en zij die in isolatie terecht kwamen, opgeslotenen en gijzelaars.
Stilte zoeken lijkt bij haar soms een moderne levensstijl, een vorm van topsport. Eerlijk en persoonlijk geschreven. Lezen!
De ontembare vrouw - Clarissa Pinkola Estes
Een gezonde vrouw heeft veel weg van een wolf: zij is robuust, vol levenskracht, levenschenkend, zich bewust van haar territorium, inventief, loyaal, zwervend. Maar raakt een vrouw gescheiden van haar wilde natuur, dan wordt ze schraal, zwak, schimmig en spookachtig.
Verplichte kost voor iedere vrouw die last heeft van stagnatie en verveling, want dit zijn meeslepende verhalen, sprookjes en mythen die ons moed geven, inspireren en steunen.
De stilte spreekt - Eckhart Tolle
Korte indringende teksten van Eckhart Tolle.  Als we stil zijn, kunnen we het verlangen van ons hart horen...